Alla inlägg den 21 maj 2012

Av Ben Messaud - 21 maj 2012 01:09

En gång, för länge sedan, red en arab på sin ”arab” (häst alltså) genom ett torrt ökenliknande område, på väg till en by. Dagen var mycket varm, så att sanden blev brännande het. Han såg en man, barfota gå i samma riktning och blev öm i sitt hjärta. Han stannade och klev ner från hästen och sa till stackaren:” Kom, här får du, rid på min häst, så att du slipper steka dig i fötterna” Mannen gick snabbt, tog hästen och hoppade på, och red iväg fort. Den omtänksamma hjälparen ropade på hästtjuven som stannade och lyssnade: ”Du!, du behöver inte fly så där, hästen är nu din och det är jag som gav dig den. Gör bara mig en tjänst: Berätta inte för någon vad som hände nu, för om du gör det, då blir folk försiktiga och litar inte på någon. Sedan kommer alla att avstå från att hjälpa medmänniskorna som behöver hjälp” När tjuven hörde detta och förstod vad han egentligen gjorde, blev han ångerfull och kom och lämnade tillbaka hästen till ägaren. Han ville inte vara den som medverkade till att generositeten, omtänksamheten och hjälpsamheten försvinner hos de araberna.


2. Alla muslimer har en önskan: att få se profeten i drömmen. Profeten (salla Allah aleihi wa sallam), enligt Abi Hureira (må Allah vara Nöjd med honom), har sagt i slutet av en hadith: " …och den som såg mig (i drömmen) har verkligen sett mig; ty satan inte kan visa sig i min ”bild” (klä ut sig till mig) och den som ljuger om mig, får räkna med sin plats i Elden". Hadithen är rapporterad av Al Bokhari och är högt rankad som äkta.

En gång gick en muslim till en Sheik, bland de mest fromma och djupt religiösa i trakten och frågade honom: ”Hur kan jag göra för att se profeten (salla Allah aleihi wa sallam) i drömmen?.

- Enkelt, du gör så här: Till lunchen äter du fisk, med mycket salt i och avstå helt från att dricka vatten, även om du blir väldigt törstig. Till kvällsmat, tar du också en mycket saltad fiskrätt. Du dricker inte något vatten heller trots törsten. Sedan går du och lägger du dig och imorgon kommer du till mig och berätta för mig. Du kommer att se…"

Mannen blev glad av receptet och satte igång med att följa det i detalj: Han åt fisk till lunch och på kvällen, med mycket salt varje gång. Han höll på att bli tokig av törsten, men han föredrog att se profeten den natten. Han vände på sig i sängen flera gånger och tänkte hela tiden på hur han kunde släcka sin törst och somna utan att dricka en droppe vatten. Till slut somnade han.

På morgonen gick han till sheiken, som direkt frågade honom: Assalaam aleik; berätta om din dröm; har du sett honom?

- Nej, svarade han. Jag drömde om helt annat. Jag såg att jag drack mycket vatten, simmade i en flod, och badade i en härlig frisk källa under palmträd, sedan såg jag att det ösregnade och till slut såg jag ett vattenfall och jag stod under det med öppen mun och drack. Men profeten (salla Allah aleihi wa sallam) har jag inte sett. Jag drömde bara om vatten, vatten och mer vatten. Då sa skeiken:

- ”Min son, hade du tänkt på profeten hela tiden, som du gjorde med vatten, hade du ditt hjärta fyllt med profeten, med vad han var och vad han gjorde lika mycket som du var sysselsatt med vatten, då skulle Allah ha skänkt dig den värdefulla gåvan att se honom i din dröm. Gå nu och lär dig allt om profeten, hur han levde och vad han gjorde och sa, till slut kommer du att se honom flera gånger med Allahs hjälp. 

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards