Direktlänk till inlägg 11 mars 2022

Stoppa nu den pågående förintelsen.

Av Ben Messaud - 11 mars 2022 15:53

Sannislam bjuder på ett akut förslag och steg  i riktningen mot återskapande av fred överallt på jorden särskilt nu i Ukraina.  Det kan uppfattas som överdriven optimism men för muslimer, åtminstone, är det ett sätt att lyda Allah som säger i koranen (ungefär på svenska) ” Om du har bestämt dig ( för att göra något bra) så sätt din tillit till Allah". Om du är ärlig och har den avsikten att  verka för något kolossalt stort räkna med Allahs stöd. Inget tvivel om att alla kan göra sin mänskliga plikt och bidra med möjliga lösningar.  Här är ett antal steg.

  1. 1.   Mobilisera alla de religiösa krafter som finns i Ryssland och i hela världen, särskilt den ortodoxa, den protestantiska, den katolska kyrkan, den judiska och sist men inte minst islam som är den mest expansiva religionen i världen med c:a 20 000000 invånare i Ryssland.  De utser en oberoende delegation bestående av kunniga i dessa religioner,  i världs historia, i psykologi och ekonomi mm och har ett helhetsperspektiv på saker de ser hända i världen som nu i Ukraina. Dessa kunskaper kan vara till grund för att stoppa världens pågående förintelse.
  2. 2.   Bjuda in nyckelsbeslutfattarna eller deras representanter  till ett krismöte på neutralt ställe.
  3. 3.   Lyssna på dem och fråga om "eventuell mening" eller ”nytta” med äventyret att begå massmord på oskyldiga människor däribland barn. Vad är det för scenario som förväntas med ett krigsangrepp på Ukraina? Är det inte meningslöst med tanke på de uppenbara riskerna att orsaka förödelse och massmord på bägge folken. Är massakern på barn motiverad?  Är inte alla förlorare i ett krig? Tänk på alla forna och pågående krigen i världen. Tänk på barnen mfl. 
  4. 4.   Krigshistoria har lärt oss att ingen kan riktigt förutse  de ohyggliga konsekvenserna av en krigshandling. Under alla stora krig har de inblandade tappat kontrollen över krigets förlopp.  Alla dessa krig kallar jag casinokrig.
  5. 5.   De deltagarna i dialogen ska visa att de verkligen är motiverade att villkorslöst och omedelbart stoppa kriget. Dialogen fortsätter efteråt och ömsesidigt förtroende byggs om så småningom upp.   
  6. 6.   De religionstroende  visar  vad varje religion säger om krig och massaker på människor samt vilka straff som väntar de ansvariga. Även om beslutsfattarna inte är troende  så finns folk i dessa länder som är troende och har en plikt att berätta vad de vet. Även utan att hänvisa till någon religion så är dödandet av oskyldiga en oacceptabel hemsk handling.
  7. 7. Före och efter varje rond ska deltagarna ha en bönestund separat. Muslimerna t.ex gör två s.k rakaat där de ber Allah om fred och för de drabbade om Allahs barmhärtighet.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ben Messaud - Fredag 12 april 19:14

Vad synd Ramadan är slut Många konstiga muslimer ytrycker sin lättnad över att  fastamånaden har tagit slut. För dem var Ramadan kanske jobbig och var en parantes i livet. Därför har moskéerna tappat ett stort antal besökare som kommer till pliktbö...

Av Ben Messaud - 29 november 2023 15:35

Imamer är inte robotar Vissa organisationer från olika muslimska länder gör ett kolossalt bra jobb att skicka duktiga imamer till oss i Sverige. Ett exempel är Turkiet. Under decennier har landet gjort detta och vi är mycket tacksamma för att Al...

Av Ben Messaud - 13 maj 2023 09:32

I princip är vi alla lika. I praktiken är vi olika beroende på kön, hälsa, tillgångar, vad vi har skaffat oss själva för egenskaper och har gjort för handlingar och framför allt vår tro. Kan en troende muslim som gör sina plikter ordentligt ha samma ...

Av Ben Messaud - 3 maj 2023 12:18

إن تنصروا الله ينصركم و ما النصر الا من عند &#...

Av Ben Messaud - 24 april 2023 01:03

Bismi Allah Jag använder både kunskaper från koranen och från sanna uttalanden (sunna) av profeten (sAaws). Den bästa metoden för detta har jag från tre lärarhögskolutbildningar och från min långa erfarenhet som lärare i olika ämnen och olika stadi...

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards