Direktlänk till inlägg 12 april 2024

Synd att ramadan är slut

Av Ben Messaud - Fredag 12 april 19:14

Vad synd Ramadan är slut

Många konstiga muslimer ytrycker sin lättnad över att  fastamånaden har tagit slut. För dem var Ramadan kanske jobbig och var en parantes i livet. Därför har moskéerna tappat ett stort antal besökare som kommer till pliktbönen och andra aktiviteter. Men den minoriteten som vet hur viktig ramadan är glädjes fortfarande att komma till moskéerna och träffa gamla och även nya kompisar de har fått under den heliga månaden. De stora fördelarna av ramadan är ännu större under detta bedrövliga liv som är fullproppat med materialism och värdsliga aktiviteter utan koppling till andlighet och eller till relation och daglig direkt kontakt med Allah vår skapare alla.  För dessa ramadantrogna muslimer fortsätter ramadan att vara närvarande i sina hjärtan och sina handlingar. Hur ? Genom olika saker för varje muslim.

  1. Fasta under under de 6 dagarna efter ramadan som profeten Salla Allaho aleihi wa sallam har gjort. Sex dagar motsvarar två månader i belöning och månaden ramadan ger 10 månaders belöning, totalt blir det 12 månader i belöning dvs hela livet som belöning den islamlydiga muslimen.
  2. Fasta under måndagarna och torsdagarna och de s.k vita dagarna dvs fullmånsdagarna. Alltid som profeten Mohammed Salla Allaho aleihi wa sallam har gjort.
  3. Fly från alla former av synder som dessutom kostar pengar och onödigt tar tid. Tiden är livet och det går inte att ersätta den.
  4. Avstå från onödiga aktiviteter och fylla sin tid med att läsa koranen, omnämnandet av Allah, åkallan av Honom ofta för Han subhanaho wa taala behövs morgon och kväll och natt och hela dagen. Men många inte tänker på Allah under dagarnas vanliga sysselsättningar. Först när de drabbas av något obehagligt så vänder de sig till Allah om de fortfarande har tron.
  5. Hjälp till behövande muslimer i andra länder, offer för krig eller för torka, översvämning eller svält. Tänk hur dessa bröder och systrar lever och kanske inte kan överleva medan  du är frisk, har mat och bostad. Allah är Arrazzaq dvs försörjaren. Det är Han som gett dig allt du har. Om du spenderar något av vad Allah har gett dig i det som Allah vill så får du mångdubbel vinst. Detta finns i koranen men satan lurar dig och enligt versen i Al Bakarah kapitlet han lovar dig fattigdom (Yaidokom al kaqr wa yamorokom bilfahshaae)
  6. Omnämnandet av Allah (Athkar) är enkelt och kolosalt omtyckt av Allah. Snålar du med att lovnämna Allah i alla situationer och det är Han subhanaho som har gett allt du har. Att ärligt och ständigt tacka Honom för alla gåvor Han har gett dig ger dig många tillägg som du inte har en aning om.    
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ben Messaud - 29 november 2023 15:35

Imamer är inte robotar Vissa organisationer från olika muslimska länder gör ett kolossalt bra jobb att skicka duktiga imamer till oss i Sverige. Ett exempel är Turkiet. Under decennier har landet gjort detta och vi är mycket tacksamma för att Al...

Av Ben Messaud - 13 maj 2023 09:32

I princip är vi alla lika. I praktiken är vi olika beroende på kön, hälsa, tillgångar, vad vi har skaffat oss själva för egenskaper och har gjort för handlingar och framför allt vår tro. Kan en troende muslim som gör sina plikter ordentligt ha samma ...

Av Ben Messaud - 3 maj 2023 12:18

إن تنصروا الله ينصركم و ما النصر الا من عند &#...

Av Ben Messaud - 24 april 2023 01:03

Bismi Allah Jag använder både kunskaper från koranen och från sanna uttalanden (sunna) av profeten (sAaws). Den bästa metoden för detta har jag från tre lärarhögskolutbildningar och från min långa erfarenhet som lärare i olika ämnen och olika stadi...

Av Ben Messaud - 20 april 2023 19:17

16. Fråga dem som har bidragit till en ny moské om de kommer ihåg alla gånger de har gett sådana bidrag. De flesta kommer inte ihåg alla. Det kan betyda att deras tidigare insatser har gett dem många saker förutom hus i paradiset. Kanske har deras ...

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards