Alla inlägg den 18 januari 2012

Av Ben Messaud - 18 januari 2012 16:05


De tio faktorer som gör att du får Allahs Kärlek

    och de muslimer som Allah säkert älskar. 


Lov och pris tillkommer Allah och fred vare med Hans utvalda Apostel           Muhammed, med hans släkt och med hans följeslagare


I arabiskan står”Mahabba” (tror jag) för ömsesidig kärlek medan den vanliga termen "Hobb", egentligen betyder ”kärlek”som inte behöver vara besvarad.


I Al Bukharis äkta haditsamling, berättas om en man som Profeten (fvmh) mötte framför moskén och som frågade honom (fvmh): ”När kommer världens Undergång att inträffa?” Profeten (fvmh) svarade:

” Och vad har du förberett för Den?” Mannen stod tyst, sedan sa han:

” Oh Allahs Sändebud, jag har inte förberett några märkbara böner, och ingen särskild stor fasta eller stora bidrag (till behövande), men jag älskar Allah och Hans Sändebud". Profeten sa då:”Då är du med Dem du älskar”

Ibnu Al Qayym beskriver den speciella Kärleken med mycket fina ord.

De tio faktorer som gör att man förtjänar Allahs Kärlek är:


1. Att läsa Koranen med inlevelse, förståelse och djup insikt om det man läser, samt att ha i tanken att det är Allahs verkliga Ord man läser och föreställa sig Allahs Härlighet när man läser. Den som älskar samtala med Allah läser Koranen.

Exempel på profetens följeslagare, som kunde läsa Koranen på det viset:
Abu Dharr kunde vakat en hel natt i att dyrka Allah (Upphöjd är Han) enbart med att recitera en enda vers ur Koranen (Versen nr 118 i suran: Al Maiida= Matbordet) Den versen lyder så här:

” Om Du låter dem känna Ditt svidande straff så är de Dina tjänare och om Du 

förlåter dem så är Du sannerligen Den Mäktige Den Vise”
2. Att söka Allahs närmande med de frivilliga dyrkformerna efter att man har uträttat de pliktiga. Denna extra dyrkan leder muslimen till den högre ställningen av dem som är omtyckta av Allah.

3. Ständigt minnas Allah och nämna Honom i alla situationer med mun, med hela sitt hjärta och genom goda handlingar. Här finns många verser och äkta haditer som tar upp detta.

4. Att du prioriterar det Allah tycker om framför det du tycker om, och att ditt handlande har endast för syfte att behaga Allah (Härlig och Allmäktig är Han) och inte att behaga dig själv eller någon annan.

5. Fördjupa sig i att veta och förstå Allahs Härliga Namn och Attribut, skaffa sig kunskaper om dem och ständigt ha dem i åtanken och i hjärtat. Den som känner Allah genom Hans (Upphöjd är Han) Namn, Egenskaper och Handlingar

säkert blir omtyckt av Allah (Härlig och Allmäktig är Han).
6. Begrunda och beundra Allahs Otaliga Välsignelser och Tecken, de synliga och de osynliga. Dessa leder till ömsesidig kärlek.
7. Att känna sin litenhet, sitt beroende av Allah och ha stor inlevelseförmåga framför Allahs Härlighet. Känslan av maktlöshet (när man är utan Allahs hjälp) och den underordnade ställning framför Allah tar sitt uttryck i alla sinnen och i hjärtat.

8. Avskärma sig från allt och ensamt vända sig till Honom nattetid och vaka i bedjande till Allah och avslutning med böner om botgöring och förlåtelse.

9. Umgås med de fromma och rättskaffens folk och lära sig nyttiga saker av dem och söka frukter av deras kunskaper.
10. Avståndstagande från allt som avlägsnar dig och ditt hjärta från Allah. Inget kan sedan hjälpa (varken pengar eller barn) om hjärtat fördärvs.

Bevisat i olika verser i Koranen att Allah (Härlig och Allmäktig är Han) älskar följande muslimer:

1. De som alltid är rena i fysisk bemärkelse. Dvs de som söker renheten i tvagning inför bön och närsomhelst. "Yuhibbo Al mutatahhirin" 

2. De ångerfulla som söker botgöring för begångna synder. De som skyndar sig och ber alltid om förlåtelse. "Yohibbo Attawoabin"

3. De generösa, som inte fruktar fattigdom och hjälper behövande utan vänta sig något i gengäld. De som ger av sin förmögenhet endast för Allahs skull. "Yohibbo Lmuhsinin"

4. De som håller ut och har tålamod med allt som kan drabba dem. De hämnas inte, de har inte bråttom och reagerar klokt och behärskat, de accepterar de olika kriser som kan slå hårt och kanske oväntat mot dem. Exempel från kap. 2 i Koranen: Prövningar i form av minskade tillgångar, av skördar, bortgången av anhörig eller bekant. Dessa som står ut vid diverse motgångar och säger välmenat: Vi är Allahs och till Honom återvänder vi". Dessa får glädjebudskapet om välsignelse och rätt vägledning från deras Herre samt barmhärtigheten från Honom. "Allaho Yohibbo assaabirin"

5. De som sätter sin tillit till Allah och räknar med Hans avgörande och behövda hjälp och tveklöst inser att Endast Han räcker i alla lägen. Samtidigt som de går till handling och gör allt som leder till resultatet de siktar på. Det finns ingen som helst motsättning mellan att förlita sig på Gud och agera genom att använda sig av de tillgängliga och lagliga medlen för att nå ett visst resultat. Detta, förutsatt att avsikterna och målet är goda. (Yohibbo Al mutawackilin)  

6. Alla muslimer som följer noga profeten Muhammed (må Allah välsigna honom och ge honom frid). De som följer sunna, som strävar efter att förverkliga allt vad han uppmanat till och undvika allt han har avrått ifrån och varnat för. Sunna förklarar och kompletterar vad som finns i Koranen. Profeten lydde och exakt gjorde vad han har tillsagts av Gud (via uppenbarelser och Ängel Gabriel må Allah välsigna honom) att göra. Hans uttalanden och hans handlingar var en perfekt och komlett tillämpning av Koranen och budskapet från Allah. Gud garanterar (Koranen kap. 3) alla som följer profeten inte bara Sin kärlek utan också Sin förlåtelse av alla deras synder.

Vänta nu, det är inte slut. Du som lyckas med att få Guds kärlek, är garanterad en extra belöning här i detta liv och som du säkert kommer att märka, en belöning som ingen annan kan ge dig. Gud gör att du blir mycket omtyckt av många människor (s.k alqabool: accepterande med hög uppskattning). Detta bygger på en äkta hadit alltså uttalande från profeten Muhammed, må Allah välsigna honom och skänka honom fred, likaså med hans släkt, med alla hans följeslagare och efterföljare. AMEEN!!!

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards