Alla inlägg den 3 januari 2012

Av Ben Messaud - 3 januari 2012 18:13

Det kokar och brusar i Mellanösten och Nordafrika. Hettan har meteorologiskt sett nått hit. Det blåser och stormar och termometern är fortfarande "snäll" trots att det är "safarmånad" år 1433, motsvarande januari 2012 .

Vad som behövs är att det politiska vädret där borta når hit. Varför och hur?

Varför? Det finns många anledningar.

1. Gapet mellan de rika och de fattiga har inte varit så stort i modern tid som nu. Allt vad "folkhemmet" har åstadkommit i form av gemenskap och rättvisa och solidaritet har raserats med denna regerande kvadruppla ALLIANSEN. Vi går mot en socioekonomisk polarisering av samhället och Sverige går mot ett socialt haveri. Egoismen breder ut sig och ekonomiska kalkyler som praktiskt taget inte betyder något för barnfamiljer, pensionärer och utslagna ungdomar används för att lura folk att tro att "det går bra för Sverige". Visst så kan det gå bra för Sverige (i jämförelse med Grekland t.ex) men det går dåligt för de flesta av dess invånare.

2. Skolan är en katastrof. Den bästa "skitskolan" i världen, kan all statistik och annan forskning hålla med om. Varför? En förklaring bl a är att inkompetenta potentat blandar sig i skolans arbete och kräver elever på betyg och omdömen som bara ökar stressen hos barnen och gör arbetsbördan byråkratiskt ännu tyngre för skolpersonalen på bekostnad av det pedagogiska arbetet som elever mest behöver. En annan faktor: Slöseriet med resurser som används i blindo ideologiskt, partipolitiskt och felaktigt i stället för att anställa flera lärare och betala dem med annat än dränglöner. Annan orsak: Ökad privatiseringen av skolan är ett sätt för alliansen att avsäga sig ansvaret och skylla på andra aktörer och kapitalister, som oftast inte har ett smack med skolan att göra.

3. Samma röra inom vården. Den naiva alliansen lämnar scenen åt rovkapitalister som lägger beslag på dessa statliga revier och driver verksamheterna för att tjäna pengar på bekostnaden av sjuka och fattiga människor. Missköter de sina uppdrag så att det går åt skogen, får de stöd i form av miljarder från vanliga inkomsttagares skattepengar. De lurar alla och för bort pengarna till skatteparadiser utomlands. Inte konstigt att sjuka gamlingar misshandlas till döds, andra patienter nekas operation eller måste åka bort genom halva Sverige för ett läkarbesök.  

4. De sjuka som inte kan arbeta hamnar utanför försäkringssystemet. De cyniskt nekas sjukersättning eller sjukpension, oavsett vad läkarna säger.

FK hånar alla läkare (som ju har en hög grad av professionalism) genom att strunta i vad de säger. Patienter som är sjuka t.o m under tio år och som är beroende av mediciner och får kroniskt ont får av rent politiskt skäl, avslag på sin ansökan om sjukpension.

5. Sjävmordsstatistiken 

6. Våld och kriminalitet 

7. Statistiken från olika former av missbruk 

8. Trakasserier mot muslimer (bara detta är ett stort kapitel). Ett enda exempel bland många: Sverige tillsammans med Lettland eller Litauen, de enda två länder som förbjuder "Halalslakt". Det tvingar muslimer (inklusive skolbarn) att avstå från kött eller att köpa danskt producerat Halalkött. Naiviteten och brist på kunskaper är en del av orsaken. Sverige förlorar kolosalt på detta, i form av inkomst och arbetstillfälle bortfall. Dessutom är det en odemokratisk särbehandling av muslimer som inte tillåts utöva sin religion som de vill och måste.   

9. Missbruk av yttrandefriheten hos de som har makt. 

10 Makten i samma händer oavsett vad som händer

11. Myndigheternas vidriga människosyn. Se nr 4. Ett exempel: Patienternas lidande och smärtor tas inte i beaktande vid bedömning av rätt till sjukersättning och människan betraktas som en maskin eller en robot utan känslor som alltid kan jobba och vars arbetsförmåga kan graderas i mindre eller mer än exakt 25% enligt irrelevant och korkad lagtext.

12 För mycket påverkan av allt möjligt i reklam överallt.

13. Ingen etik eller moral längre.

14. Öronen lämnas inte i fred av allt skrik och musikoljud och missljud överallt. 

15. Tjuvstaten!!!. Staten snor pengar från alla i form av olika skatter som drabbar allt man behöver för att leva. Moms på alla varor och tjänster. Inkomstskatten på c:a entredjedel av intjänad lön.T o m de döda snor staten från dem eller från arvingarna som trakasseras, trots sorgen, med diverse rovlagar och handlingar. Sedan hör man visan (om och om igen) att alla dessa pengar går till skolmaten, sjukvården, infrastrukturen. Man döljer att mycket går till "fallskärmar", lyxresor "i tjänst", höjda löner för dem som redan är förmögna mm.

16. Bensin och diesel galopperande priser. Varje dag ser du dessa priser förändras, ibland t o m under samma dag. Men tjuvstaten cyniskt inkasserar runt 70 ā 80% av dessa priser i form av skatt. Staten tjuvar konsumenterna då och då på mer pengar med ännu högre priser för att få ner konsumtionen. Detta drabbar egentligen människorna selektivt. De som är rika, inklusive politiker, känner inte av prishöjningarna. Det är vidrigt i ett demokratiskt land att vanliga bilister betalar för en elits lyxliv. Bara detta är tillräckligt för en "arabisk vår".

17. Mördarsniglar från grannens trädgård. De kommer också med våren. Men de är inte välkomna. Om man lyckas utrota dem så kan man lyckas med vad som helst.

18. 19. 20 osv... Listan kan vara hur lång som helst. Alla människor, utom de som är bovarna i dramat, kan ha sina listor och listorna kan varjera från klimatförstöring till den armé av lapplisor som förpestar livet och plånboken för bilister, som kanske är tvungna att parkera på Östrasjukhusets P-platser: en guldgruva för P-bolagen. Frustrerande och hårresande problem som inskränker på valfriheten att röra sig hur man vill. Vill man minska på bilismen, så måste man se över kollektivtrafikens taxor eller så ska man importera åsnor och kameler. 

Hur? Scenariot som följer här, är ungefär exakt vad som möjligtvis kan hända om annat inte inträffar med de förutsättningar som finns nu. Det beror på..hur det hela kommer att utvecklas och vilka aktörer tar kommandot. Låt oss vara seriösa nu. Vad sägs om detta förslag?

1. Alla går ut en fredag som får ett namn: "Folkresningsfredag" t ex. De skriker:

"Folket vill ..regiiimen.... på-fall!!!... Folket-vill ....regiiimen .....på-fall!!!.

2. I demokratins namn, ska inga poliser ingripa, utan de lämnar sina batonger, sina vovar och sina hästar hemma där de hör till.

3. Ungdomar blir särskilt aktiva och kreativa och gör en ny flagga i blått och gult och utan kors på.

4. Dagen efter och om allt går som planerat, kommer nyval att utlysas och alla ser med otroligt utvidgade pupiller, trots solen,  att våren är äntligen här.

Sverige får ett nytt ansikte och OM GUD VILL kommer alla att uppleva lyckligare dagar. 








Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards