Alla inlägg den 7 januari 2012

Av Ben Messaud - 7 januari 2012 01:15

Jag minns inte om det var Ludvig den XVI eller Ludvig den XVIII (det kvittar egentligen vem av dem) som sa till dem som tog honom till fånga: " Est ce que hier n´est pas fini?" som betyder "Är gårdagen inte slut?". Den frågan kan man helt motiverat ställa till dem som envist tror på TOMTEN alternativt på "evolutionsteorin".

Man måste vara antingen naiv, blind eller okunnig för att tro på den ena eller den andra.

"C´est vrai, Louis XVI (Sčz!!!) hier est bien fini!!!.Det stämmer, gårdagen är verkligen förbi och vi tror varken på tomten eller på evolutionsteorin. Och här följer Varför :

För det första, så en teori bara en teori och aldrig mer än en teori, alltså en uppsättning idéer "plus ou moins mal cousues", som kläks ur en djärv spekulation om något man har observerat och erfarit och som sedan kokas ihop till en massa och generaliseras till något man tror att det är någonting. En teori åldras, har en livslängd och dör efter att ha lämnat "teoriarvingar" som i sin tur sysselsätter forskare och dör osv.

I USA har till exempel ett muséum samlat ben från olika hästliknande djur från olika avlägsna och utspridda platser på jorden och olika perioder och försökt pussla ihop dem kronologiskt för att övertyga människor om att evolutionsteorin stämmer med "verkligheten". Principiellt så kan man aldrig återskapa verkligheten av, i tid och rum utspridda, komponenter. Även om man i arkeologiska grävningar hittar rester som man tror är "den felande länken" så måste man vetenskapligt och rigoröst bevisa att den länken tillhör den kedjan och inte något annat. Detta är bland de svagaste punkterna i evolutionsteorin. Den luckan kan aldrig täppas även med sofistikerade forsknings redskap och metoder.

Den andra stora svagheten i teorin är den otroliga och fascinerande variationen och ordningen som finns i naturen med både dess fauna och dess flora och som vittnar om en SKAPARE som är Allmäktig och Allvetare och styr det hela hur Han vill. Teorin är simpel, enspårig och förklarar inte miljonmångfalden och den otroliga ordningen i naturen.  Gud säger (Koranen) att "Han nedsänder det Han vill (i sänder, med förutbestämd mått) enligt vad Han förutbestämt" (yunazzilo biqadarin ma ya shaa). Det Han har förutbestämt är i varje varelsers gener (DNA kedja). Du är till exempel unik, alltså en produkt av alla dina farföräldrar och morföräldrar. Först ärver du hälften av din mors gener och hälften av din fars gener. Din mors gener är hälften från hennes far och hälften från hennes mor. Din far har fått hälften av sina gener från var och en av sina föräldrar osv.


Evolutionsteorin bygger på idén om en livslång och avgörande kamp mellan arterna (espčces) och att den starkaste vinner och överlever och den svagaste utplånas och utrotas. Hur förklarar evolutionsteorin då existensen av ett stort antal apraser? Profeten Muhammed, må Gud välsigna honom och skänker honom frid, sa i en autentisk hadit att redan i fosterstadiet bestäms ett barns lott (rizq) och om han/hon blir lycklig eller olycklig mm. Vi vet nu, tack vare forskningen om gener och DNA att vi är olika och att vi bär på gener som gör oss mottagliga för vissa sjukdomar till exempel. Vi följer vår karta av gener och kedjan av vår DNA. Detta betyder inte alls att vi är utdömda och inte kan styra våra liv. Vi har viljan och allt vi gör kommer att stämma med vad Gud, Härlig och Allmäktig är Han, vill. Han har skapat både det onda och det goda och det upp till var och en att välja. Satan är ond och är människans fiende. Varningar för honom finns i många verser i Koranen. Trotsiga människor följer ändå honom och får ta konsekvenser av sitt val och sitt beteende. Vi alla kan välja vår väg i livet, ta tiotals beslut varje dag och när vi har gjort det och gått till handlingen, så är facit detta och endast detta som Gud ville. Vi vet ā priori att det finns en kausalitet i saker och ting, ett samband mellan vad vi gör och konsekvensen av det vi gör. Profeten Muhammed Guds frid och välsignelse över honom, har sagt ungefär så här: " människan gör vad som har underlättats för henne att göra." (lima yussira lah). Du vet bara att du har en vilja, men du vet inte vad som finns i framtiden för dig. Du vet från födelsen att bra saker ger bra saker och dumheter straffas med samma mynt enligt regeln: ( s.k Al Djazaa min Djinsi La-amal)

Allt detta kan illustreras med en vers i Koranen som säger: " Och ni (människor) kommer inte att vilja förän Allah (GUD) vill. Hur många gånger har du planerat saker och sedan blev du besviken att det gick åt pipan??? Hur många gånger misslyckas du med dina planer??? Och det är inte slumpen som styr dig. Eller hur??? Man använder slumpen som "passe-partout" för att hitta en förklaring som inte förklarar något. Universum har inte uppstått av slump, och du kommer inte att vinna på trisst-lott för att du har tur (annan benämning av slump, den goda). "Tur, sa Napoleon Bonaparte, är en styrka. Och jag säger att den är inte mindre än en gåva som Gud ger vissa personer för att testa dem. 

Jag har, med Allahs hjälp, mycket mer att säga om detta ämne, men jag är nu trött och mina gener och energin i mina "gråa" hjärnceller säger att jag avslutar med följande:

Någon har sagt att människan utgörs av 60 % vatten och 40% önsketänkande. Detta stämmer med (äntligen citerar jag honom nu) Ch. Darwin, 40% av hans evolutionsteori är önsketänkande, resten av honom var vatten.  

" Det är endast genom en god kännedom av Gud, Härlig och Allmäktig är Han, som vi får förklaring till allting vi behöver. Det finns röda linjer och tydliga gränser för vad våra begränsade hjärnor tål och får veta. Och det är bra för oss att lyda ( i egenskap av goda muslimer) och respektera dessa gränser.          

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards