Direktlänk till inlägg 29 mars 2012

Garanterad försörjning för "arbetslös"

Av Ben Messaud - 29 mars 2012 00:28

Ibland dyker upp en historia om s k "Israelsbarn". Dessa berättelser heter på arabiska ”Israeliyat” De klassas i tre kategorier:

  1. De absolut trovärdiga, som profeten Muhammed (må Allahs frid och välsignelser vara med honom) har berättat om och är sanna. Vi tror på dem och får använda dem när vi, av någon anledning, behöver dem.
  2. En annan typ som är accepterad av "Israels barn", och som för oss muslimer är mindre trovärdiga. Vi får berätta dem om vi vill, men bara om de inte strider mot något i Koranen och sunna.
  3. En tredje kategori att förkasta och ska betraktas som påhitt. De kan vara fulla av lögner.

För en muslim är ”Israel” namn på Jacob, son till Ishaq (alltså Isaac) och far till Youssef (må Allah välsigna dem alla).


Det berättas att det fanns bland Israel-barn (före islam) en mycket from, dyrkare av Allah (Gud). Han levde fattigt och hade fru och barn. När hans familj höll på att svälta ihjäl, pga brist på mat, gick han till torget för att söka någon som kan ge honom ett jobb. Ingen behövde honom. Han gjorde flera försök utan resultat. Han såg att andra fick napp snabbt. När han tröttnade bestämde han sig för att jobba för sin ”Lärare” och ”Vägledare”.

Han gick på morgonen till stranden och gjorde sig beredd, både mentalt och fysiskt, med rituell tvagning mm. Sedan tillbringade han hela dagen att be, med tiotals knäböjningar och nedböjningar med pannan på marken och detta i timmar och utan uppehåll.Han lyfte blicken upp mot himmeln och sträckte ut händerna och bad till Gud med stor inlevelse.

När dagen tog slut och solen gick ner, återvände han hem tomhänt.

Han blev förvånad över att höra glada röster strömmande från sitt hus och en doft av grillat kött fyllde hans näsa och lungor.Trots tröttheten, skyndade han sig och knackade på dörren.

-Vad har hänt? tänkte han trots allt. Jag har ju lämnat barnen och frun helt tysta, stela och orkelösa, nästan förlamade av en veckas hunger. Det är ju otroligt, vad som luktas och hörs.

Frun öppnade medan hon skrattade. Hennes ansikte har fått tillbaka liv och sin naturliga färg.

Hon sa direkt till sin man utan att vänta på hans frågor: "Den du jobbade för har skickat ett bud med mat, kläder och pengar. Han hälsar att din ”Lärare” har hört dig och sett dig jobba på stranden. Han lovar dig mer lön om du fortsätter arbeta så flitigt och förlita dig på Honom.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ben Messaud - Fredag 12 april 19:14

Vad synd Ramadan är slut Många konstiga muslimer ytrycker sin lättnad över att  fastamånaden har tagit slut. För dem var Ramadan kanske jobbig och var en parantes i livet. Därför har moskéerna tappat ett stort antal besökare som kommer till pliktbö...

Av Ben Messaud - 29 november 2023 15:35

Imamer är inte robotar Vissa organisationer från olika muslimska länder gör ett kolossalt bra jobb att skicka duktiga imamer till oss i Sverige. Ett exempel är Turkiet. Under decennier har landet gjort detta och vi är mycket tacksamma för att Al...

Av Ben Messaud - 13 maj 2023 09:32

I princip är vi alla lika. I praktiken är vi olika beroende på kön, hälsa, tillgångar, vad vi har skaffat oss själva för egenskaper och har gjort för handlingar och framför allt vår tro. Kan en troende muslim som gör sina plikter ordentligt ha samma ...

Av Ben Messaud - 3 maj 2023 12:18

إن تنصروا الله ينصركم و ما النصر الا من عند &#...

Av Ben Messaud - 24 april 2023 01:03

Bismi Allah Jag använder både kunskaper från koranen och från sanna uttalanden (sunna) av profeten (sAaws). Den bästa metoden för detta har jag från tre lärarhögskolutbildningar och från min långa erfarenhet som lärare i olika ämnen och olika stadi...

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards