Direktlänk till inlägg 13 mars 2012

Kvinnor och män är olika

Av Ben Messaud - 13 mars 2012 00:26

Rubriken kan uppfattas banal och även en smula provokativ. Men det är meningen.

Samhället i väst, vill utplåna rasen ”kvinnorna” genom att baka in dem i mannens värld och pressa in dem i karlarnas yrkesrevir, piska dem, många gånger mot sin vilja, till att känna sig oberoende och självständiga. När de upptäcker att de inte kan vara tillräckligt oberoende får de ångest, känner frustration och blir deppiga.

Under nästan en sekel har en kampanj av (låt oss kalla det) ”mannifiering” av kvinnan oavbrutet pågått. Samtidigt utsätts kvinnorna för hets från marknads krafter som vräker på dem berg av falska skönhets artiklar och dyra modekläder och får dem att leva och dö för sitt utseende. På det viset är det inte sällan de hamnar i stress, får depressioner, känner sig odugliga som de är, och t o m begår självmord. Det öppna och ultraliberala samhället öppnar portar för rov-kapitalister att lura dem, utnyttja dem på alla sätt, både direkt och indirekt.

Vi har exempel (rapporterade av medier) på kvinnor som har lurats på miljontals kronor av finansiella företag, som försvinner och sedan dyker upp med andra namn och fortsätter sin bedrägeriverksamhet och varken ARN eller FI kan effektivt ingripa och sätta stopp för brottslighetshärvan. I politiska kretsar och offentliga talarstolar heter allt detta : demokrati och jämställdhet och annat oxeskit-jargong som myndighets aktörer döljer sin maktlöshet bakom.

Islam vill i stället helt annat: 

 

Respektera de naturliga skillnaderna, skydda kvinnorna och uppmuntra dem att syssla med det som passar deras natur och förmågor utan någon hets till tävlande och konkurrens. Detta kan vi kalla också utan risk för paradox: ”rättvisa” och ”jämställdhet”, (kvalitativa sådana) som förklaras med detta:

De har olika behov än männens, beroende på en rad biologiska och fysiologiska skillnader som påverkar deras psykologi och beteende. Deras behov tillgodoses både kvalitativt och kvantitativt på det sätt som passar dem.

Männens behov är annorlunda, beroende också på deras egenskaper och de roller som passar bäst med deras karaktär, kompetenser och mentalitet. Kvinnor och män kompletterar varandra och de behöver varandra livet genom. Och det är meningen med att de existerar. De har samma uppgift men olika roller. En del av uppgiften är att fortplanta sig. Riktiga friska och väluppfostrade barn, skaffar de tillsammans med kärlek, inte med provrör, experimenterande eller annat larv. De är beroende av varandra för att nå sitt mål. Eftersom de två kategorierna existerar sida vid sida och inte kan leva separat i var sin håla, så manar islam till komplementaritet och samarbete mellan dem.

Jag kallar ”Gudrun syndrom” den jakten som vissa flickor -kvinnor sedan puberteten ger sig på för att hitta ”modern” s a s drömprins som kan ”dela aritmetiskt, (till två decimaler nära), på allt”, bara för att offentligheten och medier uppmuntrar dem att kriga för dessa påhittade rättigheter och se det motsatta könet som rival och/eller fiende i allt. Varför kallar jag detta tillstånd för "Gudruns syndrom" för att Tage Danielsson på ett sarkastiskt och talangfullt sätt har skrivit om ”Gudrun från EPA”, en berättelse som finns med i boken: ”Sagor för barn över 18 år” Ett roligt mästerverk om samhällets ömma skavanker.

Att islam är både för skilsmässa i ytterst nödfall, och för månggift (polygami) är till gagn för kvinnan, för barnen och, i större perspektiv, skydd för hela samhället. För en ensam kvinna är det bättre att ha en ”delad äkta man” än en lös okänd singel varje helg. För en man är det bättre, (vid förmåga att försörja och vara rättvis), att ha 1-4 äkta fruar än att leka tuff-tupp i en hönsgård.

Månggift löser många problem, som särskilt de ensamma upplever och känner till.

I USA och Ryssland och andra länder som inte är muslimska, börjar man inse fördelar med månggift. För att nämna några konkreta vinster: Barn vet vilka pappor de har och lever och växter upp i större familj med många syskon, vilket ökar tryggheten. Kvinnorna och männen slipper oroa sig för veneriska smittsjukdomar därav AIDS. Änkor och deras barn får ett hem och en vuxen som eventuellt försörjer dem alla. Islam reglerar den och ställer ordentliga krav på mannen. Om han inte kan uppfylla villkoren, så uppmanas han att nöja sig med en fru. Detta finns förklarat i början av kapitel 4 kallad ”Annisae”= Kvinnorna (i Koranen).

De flesta kvinnorna förkastar ā priori månggift för att de är svartsjuka til

l sin natur,(det är männen också) de vill äga en hel man, de har under generationer proppats med normer och principer de har svårt att ändra på.

Som avslutning ställer jag en fråga: Jämför och dra parallell med skolan (detta med skolan, in Sha Allah, behandlar jag utförligt i annat blogginlägg)

Vilket är bäst: En skola där alla samarbetar med alla eller en skola där alla tävlar mot alla? Jag säger det kort nu. Alliansregeringen med sin urusla skolpolitik håller på att förstöra hela skolan, på två sätt:

1. Stressa ihjäl eleverna och personalen med det larviga och barocka omdöme-och betygsystemet. Man tar bort allt det roliga även på låg och mellanstadiet. Alltså nya värdelösa uppgifter som inte ens underlättas med extra resurser till den dåligt avlönade personalen.

2. Man uppmuntrar till en anarkisk privatisering som inte går att kontrollera eller som kräver satsning i gigantisk resurskrävande byråkratisk kontrollapparat.

Typiskt konservativa potentats fasoner som visar stora brister i skolfrågor!!!

Rena bolsjevisk mentalitet i modern kostym !!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ben Messaud - Fredag 12 april 19:14

Vad synd Ramadan är slut Många konstiga muslimer ytrycker sin lättnad över att  fastamånaden har tagit slut. För dem var Ramadan kanske jobbig och var en parantes i livet. Därför har moskéerna tappat ett stort antal besökare som kommer till pliktbö...

Av Ben Messaud - 29 november 2023 15:35

Imamer är inte robotar Vissa organisationer från olika muslimska länder gör ett kolossalt bra jobb att skicka duktiga imamer till oss i Sverige. Ett exempel är Turkiet. Under decennier har landet gjort detta och vi är mycket tacksamma för att Al...

Av Ben Messaud - 13 maj 2023 09:32

I princip är vi alla lika. I praktiken är vi olika beroende på kön, hälsa, tillgångar, vad vi har skaffat oss själva för egenskaper och har gjort för handlingar och framför allt vår tro. Kan en troende muslim som gör sina plikter ordentligt ha samma ...

Av Ben Messaud - 3 maj 2023 12:18

إن تنصروا الله ينصركم و ما النصر الا من عند &#...

Av Ben Messaud - 24 april 2023 01:03

Bismi Allah Jag använder både kunskaper från koranen och från sanna uttalanden (sunna) av profeten (sAaws). Den bästa metoden för detta har jag från tre lärarhögskolutbildningar och från min långa erfarenhet som lärare i olika ämnen och olika stadi...

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards