Alla inlägg den 12 januari 2016

Av Ben Messaud - 12 januari 2016 10:20

I Allahs Namn, Världarnas Herre, den enda Gud, Barmhärtige och Nådrike, Skapare av allting: Det goda att följa och göra och det Onda att undvika och fly ifrån.

 

Runt kl. åtta på morgonen en kall, fuktig och grå dag (16-01-12) möts jag av att mina lungor snabbt fylldes med en mycket äcklig tobaksrök av en typ jag aldrig har känt förut. Det var så äckligt att jag övervägde att vända hem utan att be där. Och detta i entrén på en liten och trång moské bönelokal med en liten hall och trappor upp. Eftersom tobaksröken är relativt varm så fyllde den trappuppgången helt och trängde i alla hörn så att den som går upp får även kläderna smittade av den förbaskade röken.

 

Helt kass!

 

Man undrar hur dessa människor tänker och lever, hur deras stackars barn har det hemma. Vad blir av dem när de får allergier och astma pga deras hemska föräldrar. Det minsta man kan säga är att det är ytterst haram. Att dessutom göra detta i en moskéentré är värst. Det visar att den personen inte har någon respekt för Gudshus, ingen respekt för människor som mår dåligt av de gifter de får i sig, när de söker sig till bönelokal för att göra sin plikt. Ingen respekt för Änglarna som enligt hadith besväras av dålig lukt. Förbudet visserligen gäller de som äter lök eller vitlök och går till moské. Vitlök kan besvära de som kommer i närakontakt med muslimen som ätit vitlök. Och det är strikt förbjudet att störa och äckla en annan muslim av den lukten. Vitlöken är annars hälsosam. Det går inte att jämföra med skador och besvär av tobaksröken som når och äcklar många muslimer under sin viktiga plikt. Dessutom så är tobakslukten giftig. Det bildas runt 3000 hälsofarliga kemikalier plus baciller från rökare och allt detta får en icke rökare muslim med sig i sina lungor och sina kläder.

 

Vet du vad som finns i koranen och sunna?

Det finns både i koranen och äkta hadither texter som förbjuder allt som skadar hälsan. Kroppen och hälsan betraktas som en gåva från Gud. Den värdefulla gåvan ska normalt vårdas och uppskattas och inte förstöras och även slöseriet med pengar som rökning förbjuds. De som slösar pengar i onyttiga och dessutom skadliga saker räknas som Satansbröder i en känd koranvers (ikhwanu Ashayatin). En koranvers i sura Aaraf (kap. 7) säger att profeten Muhammed (sws) har sänts för att förbjuda det äckliga och dåliga (Al khabaeth) och påbjuda det goda (Attayybaat). En annan vers i Sura Albaqarah Kap. 2, varnar starkt för att muslimen utplånar sig själv genom hemska handlingar. ” Kasta inte er själva (med egna händer) in i döden (attahlokah). Islam förbjuder också självmord och betraktar det som en av de värsta synder en muslim kan begå. Sura ”Kvinnorna” (Annisae, kap. 4) förbjuder självmord och underförstått handlingar som leder till det. Det värsta straffet får den som dödar sig själv. Och rökningen dödar ju. Varje cigarett som röks är egentligen ett självmords försök. Och du som röker och vet allt detta ska också veta att du kan sluta röka om du verkligen vill det. Du har många anledningar att sluta och nu:

Du vill vara god muslim, du vill ha en god hälsa, du vill inte riskera att dina närmaste får allergier och dina baciller i sig och kanske dör av passiv rökning, du vill inte att dina tillgångar slösas i något äckligt och skadligt, du vill inte dö en plötslig död, i ”almaasiya” (under ett tillstånd av synd) och förstöra alla dagars böner du hittills har gjort. Om du varje gång koncentrerar dig i bönen och ber Gud bli för alltid kvitt rökningen och du är ärlig med dig själv, så lyckas du till slut.

 

Ett viktigt råd:

 

Någon gång särskilt när du gör ”sudjud” (nedfallande på knä med pannan på golvet: eng. prosternation) och dessutom på en fredag, kommer (in sha Allah) Gud att besvara din bön och gör dig fri från rökning. Vi (och alla som läser detta) ber Allah om hjälp för att alla dessa rökare lyckas sluta röka snarast. Enligt en vers i koranen säger Allah, ”be Mig så besvarar jag er” I en annan vers säger Han: Han besvarar den som ytterst är i nödfall när han/hon ber Mig” De muslimer som fortsätter röka utan att försöka sluta har ingenting att skylla på.

Oh Allah visa för oss det goda att följa och det onda att undvika Ameen!      


Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards