Alla inlägg den 2 april 2012

Av Ben Messaud - 2 april 2012 00:27

Alla muslimer, oavsett om de är praktiserande eller inte, tar bestämt avstånd från alla former av våld, kriminalitet och brottslighet.

När det bildas ungdomsgäng som kastar sig på en person, med eller utan anledning och misshandlar honom svårt eller till döds, då är det något galet med samhällets styrning och utveckling. Ett totalt misslyckande av myndigheterna och institutionerna.

Det har absolut inget att göra med brottslingarnas eventuella religion. Om dessa är muslimer så vet de inte vad islam står för. Men ofta är det inte bara deras fel.

Vi kan hålla oss till islam vars sanna bild har förstörts och ersatts av fördomar. Lägg till den dåliga undervisningen om islam och hindren för muslimer att utöva sin religion och be t ex. de obligatoriska dagliga fem böner (bara en av dem inträffar mitt på dagen och kan förrättas under 5-10 minuter av lunchrasten t.ex Den bön får inte förrättas efter att den näst kommandes tid inträtt).Islam är dagliga uppgifter som håller muslimer i ständig kontakt med Gud. Det är omöjligt för den som håller den kontakten att begå våldshandlingar. Islam är ingen frivillig söndags eller lördags predika med musik, sång och hela baletten. Detta ska givetsvis respekteras. Lagen värnar ju om religionsfrihet och ingen kan diktera hur och när en troende (muslim eller icke muslim) ska göra sin plikt.      

Enligt islam är det en stor synd att döda eller misshandla någon utan något rättmätligt skäl. Både Koranen och sunna-uttalanden fördömer kraftigt mord och allt som kan leda till en annans död.

Bevis för detta är Koranen. Allah säger:

”Säg,(oh Muhammed) kom så ska jag recitera vad er Herre har förbjudit er (att göra): att ta vid sidan om Honom något eller någon (annan gud eller symbol för gud), vad gäller båda föräldrarna ta hand väl om dem, och döda inte era barn på grund av fattigdom, Vi (Allah) försörjer er och dem och gå inte nära snuskigheter både de synliga av dem och de dolda, och döda inte någon utan giltigt skäl. Detta har Han uppmanat er (att följa) måtte ni vara kloka” Al Anaam. Boskaps sura kap.7 vers 151.

Att döda eller misshandla utan anledning klassas som en av de värsta oförrätter.  S.k ”Dhulm”) Oförrätten innefattar alla skadliga handlingar, små som stora, även med fula gester, verbala eller icke verbala kränkningar. "Man får inte ta lagen i sina egna händer" heter ju det och den regeln är universell.

Allah säger också vers nr 33 från suran Al Israe kap.17 ” Och döda inte en människa, sånt har Allah förbjudit att göra utan giltigt skäl".

Vers nr. 68 och 69 i sura Al Furqan kap.25.Versen inleds med att beskriva de fromma av Allahs tjänare och som kontrast till dem, avslutas versen med att visa vad den som gör allt detta får för straff:

”…De som inte ber till någon vid sidan om Allah, och som inte dödar en människa som Allah har förbjudit att döda, utom med rätt. Och som inte begår otukt.  Den som gör detta möter sina straffdomar; ett mångdubblat lidande den Yttersta Dagen, och förblir evigt förnedrad där.

T o m brott mot djur kan leda till Helvetet som straff. I ett äkta uttalande sa profeten (må Allahs frid och välsignelser vara med honom).” En kvinna hamnar i Helvetet pga att hon hållit en katta inlåst (dö av svält) och hindrat henne från att gå ut (leta efter föda) och äta av det som kan finnas ute på gräset"(och marken)

Man kan undra vad det är som får ett gäng ungdomar att begå sådana hemska brott.En sak är säker: den typ av samhället och den miljön de lever i, är ofta boven i dramat.

Speciella omständigheter kan ligga bakom många av sådana avvikande beteenden, däribland psykiska störningar och påverkan av droger.Den direkta och utlösande orsaken kan vara en provokation av något slag, även från offret självt. Vi vet att många svenskar, särskilt av äldre generation, ser dessa ungdomar som ett hot mot den egna levnads standard. Polisen har högar med polisanmälan från muslimer som kränks eller utsätts för hot eller t o m attackeras av invandrarfiender. Under en ekonomisk kris är det lätt för dem som har det svårt att se ”de andra” som skyldiga till deras miserabla situation. De kan också vara fullt proppade av fördomar. Ser dessa gäng muslimer ut, så är de, enligt de, extra farliga.

En annan dumhet som spe på hatet mellan s a s "etniciteterna" är den serie kränkningar som de flesta muslimer har utsatts för, när dumdristiga provokatörer som kallar sig ”konstnärer” tecknat de ökända karikatyrerna. Dessa kränkningar sitter kvar i minnen och gör att många muslimer känner maktlöshet, frustration och t o m äckel, särskilt när rättsmyndigheter inte gör något åt brottet. "Hets mot folkgrupp", i detta fall muslimer, tas inte på allvar, även när förövaren öppet i TV bl a erkänner att han visst har kränkt muslimer och verkar uttrycka stolthet över detta. Den minsta hetsen mot andra religiösa minoriteter skulle säkert leda till en storm av reaktioner, inte minst från massmedia.

Men endast detta, förklarar dock inte dessa ungdomars brottsliga start.

Den ekonomiska segregationen, arbetslösheten och brist på utbildning, kombinerat med den liberala marknaden som översvämmas av prylar för de rika, samt kulten av våld på TV och Internet, alla dessa är faktorer som bidrar till att få ungdomar att tippa över och in på en kriminell bana. TV våldets hemska effekter på tittarna har studerats nu i decennier och bevisats av bl a Albert Bandura redan på 1980 talet. Nu är de konsekvenserna ännu tydligare och ingen myndighet gör något effektivt åt den katastrofen.

Åtgärderna då?

Idealet är ett samhälle där ingen individ känner sig kränkt, marginaliserad, utlämnad till arbetslösheten, utan yrke eller utbildning. Staten som styrs av penningfixerade ultraliberaler (av anarkisk laissez-faire laissez-passer ideologi), utan en gnutta empati för vad ungdomarna känner och har för problem, och som vräker miljarder på misskötta banker och på privata företag som har invaderat och fritt härjar i skolor och vård,ja,vad kan man vänta sig av denna oansvariga politik?

Ofta reagerar myndigheterna både otillräckligt, panikartat och reflexmässigt samt för sent.Staten är förlamad, har inga visioner och inga långsiktiga åtgärdsplaner, har alltid blicken på kommande valurorna för att behålla makten mer än för att lösa problemen.Vad som behövs är ett nytt tänkande som primierar samarbet i stället för konkurrens om makten och en hårdare lämplihets prövning av partier innan de godkänns.Det kan hindra odemokratiska partier att etablera sig och detta har inget att göra med inskränkning av yttrandefriheten.Tvärtom; ett sätt att styra landet mot vad som är bra för alla invånarna.Att politikerna får mandat av folket att styra landet och ta betalt och privilegier för jobbet till hela folkets bästa och nytta ingår i Kontraktualismen.

Gör man inget sånt, så leder passiviteten till en katastrof, särskilt för de sämstställda. Man ser nu bara toppen av ett isberg

Låt oss hoppas, in sha Allah (om Gud Vill) att trenden vänder. Den vänder först när människorna tar initiativet till att förändra sig.

Allah säger i Koranen: suran "Arraad" ("Åskan"): "Allah kommer bestämt inte att förändra vad ett folk har (eller lider av) förän det ändrar sig självt"            

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards