Direktlänk till inlägg 27 februari 2012

Nya upptäckter om Universum

Av Ben Messaud - 27 februari 2012 22:07

Vetenskapen försöker avslöja vissa av universums mysterier. Teorier duggar tätt i takt med teknologiska framgångar. En massa pengar går (ofta till spillo) till en sådan forskning i stället för investeringar på att bättra jorden för den fattiga svältande befolkningen. Mycket prestige ligger i potten bakom den slöserin av resurserna.

Koranen kallar dem som slösar pengar för "Satans bröder". Man kan med rätt undra, vad det är för nytta med att blicka med superteleskop mot hundratals ljusår avlägsna himlakroppar, stjärnor som har dött för länge sedan men som ljuset från dem når oss fortfarande?

En enda nytta med detta är att upptäcka Guds Skaparförmåga, som om det inte räcker med att se den förmågan i allt mikroskopiskt inom oss och i närområdet runt om oss.

Om man verkligen studerar Koranen så hittar man svar på många av universums gåtor. Det är relativt lätt att se hänvisningar till hur universum har uppstått, Guds Verk. Likadant har vi om vart Universumet är på väg. Det är allmänt känt nu efter de sista decenierna på 1900 talet att universumet breder ut sig och axpanderar. Den hänvisningen har vi i sura "Atharyat" versen 47: Allah säger: "Och himlen har Vi byggt med kraft och Vi förvisso expanderar den, och jorden har vi bäddat som gåva för de (skapade) varelserna. och av varje sak har vi gjort par (två) måtte ni fundera noga (om detta). Fly då till Allah, jag är (alltså profeten Muhammed mAfvmh) onekligen en klar och tydlig varnare av er för Honom. Ta inte någon gud vid sidan av Allah, jag är klart en varnare av er för Honom". (Min översättning av meningarna så ordagrant som möjligt). Enligt lärda inom förklaringar så står "par av varje ting" i versen för motsatspar: Jorden och himlen, mörker och ljus, jord och hav, man och kvinna, hondjur och handjur, likadant vad gäller växter osv. Eftersom universumet har expanderat så har det varit komprimerat till en liten himlakropp från början. Den Stora startsmällen som kallas Big Bang kan vi hitta hänvisning till i en vers i Sura "Alanbyae" dvs sura "Profeterna" versen nummer 30. "Alam Ya ra Lathina kafaro anna...".Översatt till svenska: "Har inte de som förnekar sanningen sett att himlen och jorden var "ihopsydda" (ordagrant) och Vi har sprättat dem isär och Vi har gjort av vatten allt levande".Till sin form är versen en fråga men meningen är att tillstyrka ett faktum. Förnekare av sanningen är de som upptäcker dessa fakta. Det är ett bevis mot dem, om de fortsätter att förneka det de vet. För riktiga muslimer behövs inte dessa upptäckter för att tro. Det är omöjligt att profeten Muhammed (må Allahs välsignelser och fred vara med honom) hittar på alla dessa sanningar. Koranen i sin helhet har ju uppenbarats för honom för mer än 1440 år. Hänvisning finns även på hur universumet kommer att komprimeras och återvänder till sin startpunkt när Allah vill. Den teorin finns också. Versen som säger så hittar vi i slutet av sura:Al Anbyae alltså Profeternas sura vers nr. 104 som lyder:

" Den dagen då Vi viker ihop himlen som man viker ihop en bok (stänger). Som Vi har börjat den första Skapelsen gör Vi att den återvänder (till sitt ursprung)". Detta är bara ett smakprov på Sanningen. Andra vetenskapliga fakta finns och berör många områden som astronomi, oceanografi, meteorologi, psykologi, geologi, obstetrik och gynekologi mm. En riktig guldgruva.

Men som många lärda inom islam säger: Koranen är i första hand ett budskap som är avsedd för alla människor för att kunna tro på Gud som har skapat allting och för att alla ska göra den uppgiften de har fått, nämligen dyrka Gud som Enhet utan någon gudom vid sidan om Honom. Det är inte en bok avsedd för vetenskapliga studier. Detta utesluter inte att vissa människor som är svåra att övertyga och vill ha materiella bevis hittar sin vägledning i Koranen. Många har konverterat till islam bara efter att ha läst och grubblat över en enda vers i Koranen. Kanske du, eller din granne eller en bekant gör likadant någon gång, när du, han eller hon tar ett första steg in i den rätta riktningen. Gud hjälper oss alla och dem som tar det initiativet. AMEEN!!!.      

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ben Messaud - Fredag 12 april 19:14

Vad synd Ramadan är slut Många konstiga muslimer ytrycker sin lättnad över att  fastamånaden har tagit slut. För dem var Ramadan kanske jobbig och var en parantes i livet. Därför har moskéerna tappat ett stort antal besökare som kommer till pliktbö...

Av Ben Messaud - 29 november 2023 15:35

Imamer är inte robotar Vissa organisationer från olika muslimska länder gör ett kolossalt bra jobb att skicka duktiga imamer till oss i Sverige. Ett exempel är Turkiet. Under decennier har landet gjort detta och vi är mycket tacksamma för att Al...

Av Ben Messaud - 13 maj 2023 09:32

I princip är vi alla lika. I praktiken är vi olika beroende på kön, hälsa, tillgångar, vad vi har skaffat oss själva för egenskaper och har gjort för handlingar och framför allt vår tro. Kan en troende muslim som gör sina plikter ordentligt ha samma ...

Av Ben Messaud - 3 maj 2023 12:18

إن تنصروا الله ينصركم و ما النصر الا من عند &#...

Av Ben Messaud - 24 april 2023 01:03

Bismi Allah Jag använder både kunskaper från koranen och från sanna uttalanden (sunna) av profeten (sAaws). Den bästa metoden för detta har jag från tre lärarhögskolutbildningar och från min långa erfarenhet som lärare i olika ämnen och olika stadi...

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards