Direktlänk till inlägg 18 februari 2012

Guds Vackra Namn med förklaring Del IV

Av Ben Messaud - 18 februari 2012 20:23

60.Al'Aziizo Den Allmäktige. Detta rymmer alla betydelser av styrka och makt. Ingen/inget kan segra över Honom. Han besitter också makten att avstå från varsomhelst eftersom Han inte behöver någon, samtidigt som Han har makten att betvinga (vem Han vill) och segra så att inget rör sig utan Hans tillåtelse.

  

61.Al´Jabbaaro Den Tilldragande: Som alltid får Sin Vilja genom och alla skapade varelser är under Hans makt, underkastade Hans Härlighet, följer och lyder totalt Hans uppmaning och beslut. Han botar skadan av den som fick brott, gör den fattige rik, gör det svåra lätt, gör den sjuke och den olycksdrabbade friska.



62.Al-Mutakabbiro Den Storslagne som är utom all brist och all nackdel. Som inte gör någon orätt mot Sina tjänare, men som kan betvinga de trotsiga av Hans skapade varelser. Högmod är en av Hans Kännetecknen. Den som vill mäta sig till Honom i detta, får lida av Hans vedergällning och straff.

63.Al-Kabiiro Den Storartade: Han är Den Store i Sig Själv, i Sina Egenskaper och Sina Handlingar. Inget är större än Honom. Alla är betydligt små i förhållande till Hans Härlighet och Storhet.

64.Al´Hayiyo: Den blygsamme: Egenskap av ärbarhet och anständighet i det som unikt kännetecknar och passar Honom och som stämmer överens med Hans Härlighet. Hans anständighet är en anständighet av givmildhet, av frikostighet och höghet. 

65.Al´Hayyo Den Levande. Han äger fullkomligt Livet i all evighet och Han är evigt varaktig och Hans Existens har ingen början och inget slut. Allt liv i universum är Hans Verk (lov och pris tillkommer Honom)

66.Al´Qayyumo Den Evige: Han är helt oberoende och absolut självständig och Han har hand om alla och behöver ingen och inget.

67.Al´Waaritho: "Arvingen". Han som är kvarvarande och bestående efter att allt har dött. Och allting återvänder till Honom efter döden. Och allt vi äger (som är anförtrott gods) är Hans och återvänder till Honom som är Ägaren.  

68.A´ddayaano: Han som alla varelser följer och lyder. Han belönar Sina tjänare för det de gjort. Om det är något gott belönar Han dem mångdubbelt. Om det är något ont, straffar Han dem eller förlåter Han dem. 

69.Al´Maliko: Som har övertaget i allting. Från Honom kommer order och varningar. Han sköter Sin Skapelse hur Han vill, tar hand om dem Han har skapat. Ingen har något att säga till i allting Han gör (i Sitt "Rike")

70.Al´Maaliko: Han som äger Skapelsen som Han har skapat ur intet. Skapelsen är Hans sedan Han skapat alla varelser. Den Egendomen förblir Hans i slutet när alla har dött.

71.Al´Maliiko: Namn som står för Absolut Ägande och har en starkare betydelse än Al´Maliko.

72.A´ssubuuho: Han som är utom all brist och all nackdel. För att det är endast Han som besitter Perfektionen och Skönheten i allt.

73.Al´Qudduuso Den Rene: Den som inte har någon brist eller defekt, den som är ren, helt felfri. Han besitter egenskaper av fullkomlighet och skönhet i sin absoluta bemärkelse.

74.As´Salaamo Fredens Källa. Han som absolut är helt fri från alla defekter och brister, i Sitt Befinnande, i sina Attribut, i Sina Namn och Sina Handlingar. 

75.Al´Haqqo: Sanningen utan den minsta tvivel. Ingen tvivel vad gäller Hans Vackra Namn (och vad de står för) och Hans Unika Attribut (och vad de innebär). Ingen tvivel heller vad gäller Hans exklusiva Rätt att bli dyrkad som en Enda Gud. Ingen annan har den rätten.

76.Al´Mubiino: Tydliggörande: Han är klart Unik, som En och en Enda Gud, klart unik med Sin Visdom och Sin Barmhärtighet. Han tydliggör och visar klart den rätta vägen att följa och den dåliga vägen att akta sig att ta. 

77.Al´Qawiyo: Han har fullkomlig och absolut kapacitet (att göra allt Han vill) och en extremt stark Vilja.

78.Al´Matiino: Namn som betyder att Han är extremt Stark i Sin Förmåga och Sin Makt.

79.Al´Qaadiro Allt kan Han. Inget är omöjligt för Honom. Hans absoluta Förmåga omfattar allt på jorden och i himmelen. Han som har förutbestämt allting.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ben Messaud - Fredag 12 april 19:14

Vad synd Ramadan är slut Många konstiga muslimer ytrycker sin lättnad över att  fastamånaden har tagit slut. För dem var Ramadan kanske jobbig och var en parantes i livet. Därför har moskéerna tappat ett stort antal besökare som kommer till pliktbö...

Av Ben Messaud - 29 november 2023 15:35

Imamer är inte robotar Vissa organisationer från olika muslimska länder gör ett kolossalt bra jobb att skicka duktiga imamer till oss i Sverige. Ett exempel är Turkiet. Under decennier har landet gjort detta och vi är mycket tacksamma för att Al...

Av Ben Messaud - 13 maj 2023 09:32

I princip är vi alla lika. I praktiken är vi olika beroende på kön, hälsa, tillgångar, vad vi har skaffat oss själva för egenskaper och har gjort för handlingar och framför allt vår tro. Kan en troende muslim som gör sina plikter ordentligt ha samma ...

Av Ben Messaud - 3 maj 2023 12:18

إن تنصروا الله ينصركم و ما النصر الا من عند &#...

Av Ben Messaud - 24 april 2023 01:03

Bismi Allah Jag använder både kunskaper från koranen och från sanna uttalanden (sunna) av profeten (sAaws). Den bästa metoden för detta har jag från tre lärarhögskolutbildningar och från min långa erfarenhet som lärare i olika ämnen och olika stadi...

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards