Direktlänk till inlägg 18 februari 2012

Guds Vackra Namn och deras förklaring Del III

Av Ben Messaud - 18 februari 2012 20:12

40.Ar´Rafiiqo: Den omsorgsfulle: Han som inte kräver av Sina tjänare det de inte kan och Han (lov och pris tillkommer Honom) älskar sin tjänare som är ömsint.

41.Al´Qariibo: Den närastående. Med Sitt Vetande och Sin Handlingsförmåga är Han nära alla. En speciell närhet för de rättroende ses i Hans omsorgsfullhet och stöd för dem. Och Han är trots detta på Sin Tron utan direkt kontakt med dem av Honom skapade varelserna.

42.Al´Mudjiibo: Besvararen. Han som besvarar bön från de bedjande och ger generöst de som frågar Honom om något. Detta i enlighet med Hans Visdom och Vetande.

43.Al´Muqiito: "Mataren". Han som skapat förnödenheterna och ser till att de når Hans skapade varelser. Han bevarar dem också och bevarar även allt vad tjänarna har gjort.  

44.Al´Hasiibo Räkenskapsföraren. Han som är Tillräcklig och säkrar allt vad Hans tjänare behöver för sin tro och för sitt liv här på jorden. För de rättroende sparar Han mest av sin obegränsad givmildhet åt dem. Det är Han som granskar deras handlingar och står för räkenskapen för det de gjorde under detta Liv.  

45.Al´Mu'mino Den Som Inspirerar Tro: Han som litar på Sina sändebud och deras efterföljare genom att Han bevittnar deras ärlighet och vad de framför som bevis på sin uppriktighet. Och all trygghet i detta Liv och i det Yttersta Livet är det Han som skänker den. Det är Han som betryggar Sina rättroende och lovar skona dem från orätt eller lidande och försäkrar dem att inte bli förskräckta på Uppståndelsedagen

46.Al´Mannaano: Mest Generöse: Enormt Givmild, förser med gåvor och resurser i stora mängder.

47.A´ttayybo Den Gode: Han är den Rene, som är fri från all brist eller nackdel. Han är Den som har Skönheten och den absoluta Fullkomligheten. Han (lov och pris tillkommer Honom) ger Sina tjänare rikligt med det goda och accepterar av dem bara det goda (handlingar och bidrag till behövande) som görs ärligt för Hans Skull. 

48.A´Shaafi: Som botar alla slags sjukdomar (kroppsliga och icke kroppsliga). Tjänarna får bara det som Allah har bestämt att de får som mediciner. Vad gäller tillfrisknandet så är avgörandet i "Guds Händer".

49.Al´Hafiizho Bevararen: Han som skyddar Sina rättroende tjänare med Sin försyn och har omsorg om dem av Honom skapade varelserna.

50.Al´Wakiilo Den Förtrogne: Han som tog på sig ansvaret för världarna och står för dess skapande och dess försörjning och styre. Alltså är det Han som fick dem att finnas och som förser dem med förnödenheter. Och Han är Företrädare för de rättroende som anlitar Honom och söker Hans hjälp för att arbeta och försörja sig och som de tackar för att ha lyckats och är nöjda med var sin lott. 

51.Al´Khallaaqo: Den mest Skaparen: Egenskapen står för rikedom i skapandet. Han (lov och pris tillkommer Honom) har skapat och fortsätter att skapa. 

52.Al´Khaaliqo Skaparen: Han som har skapat allting, utan något likt innan.

53.Al´Baario' Den Som Skapar Ordning. Han som fick vem/vad Han ville att existera och bestämde i förväg deras skapande ur intet

54.Al´Musawwiro Han Som Formger Skönheten: Han som gav de skapade den bilden och egenskaperna Han valde för var och en och detta i enlighet med Hans Visdom, Hans Allvetande och Hans Barmhärtighet.

55.A´rrabbo: Herren. Han som uppfostrar dem av Honom skapade varelserna genom att ge dem av Sina gåvor, för att växa och utveckla sig. Han uppfostrar också Sina beskyddade med det de behöver för att bli Hans goda tjänare. Han är Skaparen som har Herravärldet.    

56.Al'Azhiimo Den Magnifike: Absoluta Härligheten kännetecknar Honom Själv, Hans Namn och Hans Handlingar. Därför har de av Honom skapade varelserna plikten att lovprisa Honom, visa Honom stor respekt genom att inse Hans Härlighet och ta på fullt allvar Hans uppmaningar och varningar.

57.Al´Qaahiro Underkuvaren. Han som underkuvar sina tjänare, förslavar dem och upphöjer sig över dem. Han är Segraren som får alla att underkasta sig under Hans Vilja och betvingar dem till total lydnad

58.Al´Qahhaaro Omåttligt underkuvare: En benämning som står för enormt stark underkuvning.

59.Al´Muhaymino Väktaren. Han som har allt under Sin Makt, som har allt under Sin uppsyn och Sitt beskydd, vittnar om allt och har full kontroll över allting.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ben Messaud - Fredag 12 april 19:14

Vad synd Ramadan är slut Många konstiga muslimer ytrycker sin lättnad över att  fastamånaden har tagit slut. För dem var Ramadan kanske jobbig och var en parantes i livet. Därför har moskéerna tappat ett stort antal besökare som kommer till pliktbö...

Av Ben Messaud - 29 november 2023 15:35

Imamer är inte robotar Vissa organisationer från olika muslimska länder gör ett kolossalt bra jobb att skicka duktiga imamer till oss i Sverige. Ett exempel är Turkiet. Under decennier har landet gjort detta och vi är mycket tacksamma för att Al...

Av Ben Messaud - 13 maj 2023 09:32

I princip är vi alla lika. I praktiken är vi olika beroende på kön, hälsa, tillgångar, vad vi har skaffat oss själva för egenskaper och har gjort för handlingar och framför allt vår tro. Kan en troende muslim som gör sina plikter ordentligt ha samma ...

Av Ben Messaud - 3 maj 2023 12:18

إن تنصروا الله ينصركم و ما النصر الا من عند &#...

Av Ben Messaud - 24 april 2023 01:03

Bismi Allah Jag använder både kunskaper från koranen och från sanna uttalanden (sunna) av profeten (sAaws). Den bästa metoden för detta har jag från tre lärarhögskolutbildningar och från min långa erfarenhet som lärare i olika ämnen och olika stadi...

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards