Direktlänk till inlägg 5 mars 2013

Lär dig arabiska nu. Det är aldrig för sent.

Av Ben Messaud - 5 mars 2013 17:02

 

Paradiset har du på räckhåll, du också, om du verkligen vill nå dit. Här är något du kan göra som kan leda dig dit. Börja nu lära dig arabiska ordentligt, för att kunna läsa Koranen. Tänk alltid på detta: Tiden rinner ut ifrån dig. Det är bråttom och det är aldrig för sent. Ju tidigt du lär dig desto lättare och bättre får du det resten av ditt liv. Bara avsikten att lära sig ger ger dig styrka och belöning.

Detta är vad du får mer:

Allah säger i Koranen: ”Vi har sannerligen gjort det lätt att läsa koranen (och komma ihåg den), finns det då någon som vill göra det” Det finns en massa exempel på barn som inte har fyllt sju år och som inte är araber från början och som snabbt lärde sig och kan nu hela koranen utantill.

Profeten Muhammed salla Allah aleihi wa sallam, har sagt att du som läser koranen får tillräknad en god gärning för varje bokstav av den. Och en god ”hassana”-gärning tiodubblas. Ett exempel: För att bara uttala "albasmalah" dvs: ”Bismillah Arrahman Arrahim” (i Guds Namn….) får du 19 x10= 190 hassana. Du märker inte ens hur många ”hassanat” du sätter in på ditt konto när du får veta slutsaldot på Uppståndelsedagen. Där räknas allting och där är vi alla i störst behov av ett välfyllt konto för att ha en chans att hamna i Paradiset. Detta är kanske det enklaste sättet att kamma hem stor vinst på med minimal insats.

Detta får du också: Den dagliga kontakten med Koranen garanterar att du förblir muslim i hela ditt liv. Du får stärkt tro och du skyddas från att gå vilse och hamna i syndfällan, som kanske leder dig till Elden. Att stå fast vid sin tro är inte givet. Allah säger i Koranen i ett tilltalande av profeten Muhammed salla aleihi wa sallam, ……”Kathalika linuthabbita bihi foaadak wa rattalnaho tartiila…..” som översatt ungefär betyder : ….på det viset (gör Vi) så att (du får) få ditt hjärta fast och starkt av den.(av koranen alltså).

Plus att när du har lärt dig, så kan du, i din tur, lära ut andra och du får belöning för alla bokstäver de uttalar när de läser Koranen och även de som lär sig av din ”elev”; du får belöningar av dem utan att deras vinst minskas. Kan du tänka dig bättre vinst? Det kan hända att du gör något helt annat, samtidigt som du får goda gärningar från koranläsning av dina elever och elever till dina elever.Kurd Hassan är drygt 50 år gammal och från Turkiet. Han kunde inte läsa ett enda arabiskt ord. Han tog kontakt med en lärare, som ställde upp och tränade honom, först de arabiska 28 bokstäverna och sedan vanliga ord och till slut meningar och verser från koranen. Efter bara en månad så kunde han ”Masha a Allah”, läsa mycket bra. Han lärde sig utantill några korta suror för att kunna be på ett riktigt sätt och nu kan han läsa hela koranen.Han läser dagligen många sidor och har önskan och viljan att lära ut andra muslimer som inte har upptäckt den stora glädjen att kunna läsa Allahs Ord.

Må Allah visa oss och honom och alla andra Sin Nåd och leda oss alla in i den rätta vägen och öppna våra hjärtan för koranen och dess obegränsade skatter. Ameen!. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ben Messaud - Fredag 12 april 19:14

Vad synd Ramadan är slut Många konstiga muslimer ytrycker sin lättnad över att  fastamånaden har tagit slut. För dem var Ramadan kanske jobbig och var en parantes i livet. Därför har moskéerna tappat ett stort antal besökare som kommer till pliktbö...

Av Ben Messaud - 29 november 2023 15:35

Imamer är inte robotar Vissa organisationer från olika muslimska länder gör ett kolossalt bra jobb att skicka duktiga imamer till oss i Sverige. Ett exempel är Turkiet. Under decennier har landet gjort detta och vi är mycket tacksamma för att Al...

Av Ben Messaud - 13 maj 2023 09:32

I princip är vi alla lika. I praktiken är vi olika beroende på kön, hälsa, tillgångar, vad vi har skaffat oss själva för egenskaper och har gjort för handlingar och framför allt vår tro. Kan en troende muslim som gör sina plikter ordentligt ha samma ...

Av Ben Messaud - 3 maj 2023 12:18

إن تنصروا الله ينصركم و ما النصر الا من عند &#...

Av Ben Messaud - 24 april 2023 01:03

Bismi Allah Jag använder både kunskaper från koranen och från sanna uttalanden (sunna) av profeten (sAaws). Den bästa metoden för detta har jag från tre lärarhögskolutbildningar och från min långa erfarenhet som lärare i olika ämnen och olika stadi...

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards