Direktlänk till inlägg 16 februari 2008

Ett nytt parti

Av Ben Messaud - 16 februari 2008 23:51

Förkortas UPP dvs Ultra Pålitligt Parti.

Här är en skiss med några reformer av vanliga partier


1. UPP skall försvara barnens intressen och förstärka föräldrarnas rättigheter att påverka politiken och framtiden genom ökad rösträtt. Föräldrarna får barnens rösträtt från födelsen tills de har fyllt 16 år. Föräldrarna får själva bestämma vem av dem får det udda barnets rösträtt. Vid tvist mellan dem lottas rästrätten mellan dem. Lätt att administrera en sådan reform.

2. Rejäl bantning av riksdagen som reduceras till totalt 99 alt.101 ledamöter. Det är enklare för statistiken och bättre för ekonomin. Arbete blir effektivt. Det rationaliseras överallt utom i getingboet Riksdagen.

Nu är det mycket slöseri med representanter som sitter där och inte gör någon större nytta och dessutom är välgödda med feta löner och andra privilegier.

3. Krav på att riksdagspartier ska ha utbildade kandidater, som har gått en skräddasydd kurs för politiker. Alla yrken har någon form av utbildning, utom de som mest behöver utbildning och som har avgörandet i viktiga frågor som påverkar folkets vardag. Inga ordbajsare, giriga och maktmissbrukare.

4. Ingen får göra långkarriär som politiker. Högst tre mandatperioder får man syssla med rikspolitik och kommunpolitik.

5. Inga extra löner efter avgång. Direkt till arbetsförmedling om det är någon som vill jobba vidare. Om jag slutar ett jobb, så får jag inget.

6. En verksamhets chef utses som ser till att ledamöternas arbetsuppgifter utförs. Och inga får dubbla tjänster och dubbla löner. Principen "en rumpa en tjänst" rigoröst tillämpas.

7. Partier som inte accepterar att de mänskliga rättigheterna garanteras för varje individ eller minoritet förbjuds.

 

8. Skrota landstinget. Landstingets funktioner tas över av kommuner.


9 Bort med småborgerliga privilegietjänster av typ: länshövding. Vi är inte längre på medeltiden.

10. Bort med moms på mat- och byggvaror.

11. Sänkt inkomstskatt till högst 10 procent. Detta gör att det lönar sig att arbeta eller att arbeta mindre. Jobbar alla så tjänar samhället på det.

12. Olika departement i regeringen försvinner (genom fusion av två eller tre) och andra tillkommer. Vad gör till exempel försvarsdepartement och dess minister. Vad gör också jordbruksdepartementet. Mycket av makten byråkratisysslor och bestämmande har flyttat till EU. Man måste effektivisera hela den politiska apparaten och anpassa den till den nya verkligheten. Nya departement behövs: Missbruksdepartement, polis och motvålds departement i stället för justitidepartement.  

13. Hitta ett bra system för att reducera löneskillnaderna mellan olika yrken och inom samma yrke. Varför får en advokat 1200 kr per kvartsnack och en städerska 1200 kr för riskfyllt slitarbete under 24 timmar?. En lärare som har i stort lika lång utbildning, större ansvar och stressigt arbete med c:a tjugo ungar får den lönen efter en och en halv dag jobb. Den privata sektorn är värre med VD löner i miljoner kronor per månad.     

Listan blir säkert längre. De som har andra, kanske mer intressanta punkter att bidra med är välkomna att skriva ner dem och även kommentera dessa.

13. Gå ut ur det sjuka EU och i stället förstärka kontakter med de nordiska länderna och de baltiska staterna om de vill ansluta sig till Nordeuropa. Uppmuntra bildandet av tre block av EU. Det nordiska EU (NEU), det centrala EU (CEU) och det södra med Europas medelhavsländer (MEU). Sådana EUer är humanare och lättare att hantera och få fart på. Inget hindrar dem alla tre att samarbeta.De kan testa olika samarbets former financiellt, ekonomiskt, socialt mm.Kan eventuellt ha tre olika och friska valutor.  




    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ben Messaud - Fredag 12 april 19:14

Vad synd Ramadan är slut Många konstiga muslimer ytrycker sin lättnad över att  fastamånaden har tagit slut. För dem var Ramadan kanske jobbig och var en parantes i livet. Därför har moskéerna tappat ett stort antal besökare som kommer till pliktbö...

Av Ben Messaud - 29 november 2023 15:35

Imamer är inte robotar Vissa organisationer från olika muslimska länder gör ett kolossalt bra jobb att skicka duktiga imamer till oss i Sverige. Ett exempel är Turkiet. Under decennier har landet gjort detta och vi är mycket tacksamma för att Al...

Av Ben Messaud - 13 maj 2023 09:32

I princip är vi alla lika. I praktiken är vi olika beroende på kön, hälsa, tillgångar, vad vi har skaffat oss själva för egenskaper och har gjort för handlingar och framför allt vår tro. Kan en troende muslim som gör sina plikter ordentligt ha samma ...

Av Ben Messaud - 3 maj 2023 12:18

إن تنصروا الله ينصركم و ما النصر الا من عند &#...

Av Ben Messaud - 24 april 2023 01:03

Bismi Allah Jag använder både kunskaper från koranen och från sanna uttalanden (sunna) av profeten (sAaws). Den bästa metoden för detta har jag från tre lärarhögskolutbildningar och från min långa erfarenhet som lärare i olika ämnen och olika stadi...

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<<
Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards