Direktlänk till inlägg 30 mars 2015

Allahs löfte och satans

Av Ben Messaud - 30 mars 2015 18:50

Lov och pris tillkommer Allah, jag lovprisar Honom och ber Honom om förlåtelse för alla synder och ber Honom om hjälp och sätter all tillit till Honom och tillskriver Honom allt gott och jag vittnar om att det inte finns någon gudom värd att dyrkas  utom Honom, den Ende utan någon vid sidan om Honom och utan någon medhjälpare och jag vittnar om att Muhammed (må Allahs fred och välsignelser vara med honom) är Hans tjänare och Hans sändebud, Hans utvalda och mest omtyckta bland dem av Honom skapade väsen. Han meddelade vidare budskapet i sin helhet, och lämnade vidare det anförtrodda helt och kallade till Allah med övertygelse och stor klarhet. Allah har använt honom för att uppfylla vad Han har lovat allaväsen och för att genom honom vägleda dem Han ville av Sina skapade varelser.

Jag råder alla och mig själv med det råd som Allah, Upphöjd är Han, gav sina tjänare förut och sa: ” Vi har uppmanat dem som tog emot Skriften före er, liksom vi har uppmanat er att frukta Allah”              

Profeten Muhammed sws sa: ”Det finns en verklig mening med allting, och en Allahs tjänare når inte meningen med tron förrän han/hon vet att det som drabbar honom inte skulle ha missat honom och det som han undkommer och slipper inte skulle ha drabbat honom” (Från en äkta haditsamling).

Enligt Ibnu Massaud så sa profeten sws: ”Svagheten i tron är att du behagar folk även genom att du framkallar Allahs missnöje med dig, och att du uppskattar dem för något som Allah gav dem, och att du nedvärderar dem för att de fick av Allah något Han inte gett dig.  Allahs försörjningsmedel och lott (arrizq) till alla kan inte säkras av någon person hur villig till detta han/hon kan vara, och kan inte hindras att komma till någons fördel av hatet från någon hatare.” Berättad i Al hilyasamlingen.                                                  

                

Utlovande av det rätta och det orätta: Allah bryter inte mot sitt löfte. Han säkrar och håller sina löften för sina tjänare och förverkligar dem för var och en. För Han är mest Ärlig, både i sitt tal, sina berättelser och allt det Han har lovat. Därför beskrivs Hans löften med att vara mest sanna och tillförlitliga. ”Det rätta” här betyder det mest äkta, mest förnuftiga och fullkomligt uppriktiga. Därför förverkligas löftet och kommer verkligen att inträffa. Allah säger i Al Qasas v. 13: ” Vi har fört tillbaka honom (Musa som bebis) till hans mor så att hon gläds av synen på honom och glömmer sin sorg och för att hon skulle veta att Allahs löfte är sanning. Detta är vad de flesta inte vet”                              

Allah har återlämnat barnet till hans mor, helt enligt Allahs visdom och det Han har förutbestämt och enligt löftet till henne. Allah säger:

” Vi kommer verkligen att återföra honom till dig” Hon visste inte hur detta skulle ske. Det var meningen med att detta skulle vara en prövning för henne och hon klarade den eftersom hon litade totalt på Allahs löfte och löftet hölls och hon såg barnet tillbaka friskt och välmående. Allah säger: ” Visst tillhör Allah allt i himlarna och jorden, visst är Allahs löfte äkta och besannas, men de flesta människorna vet inte detta” 

Kopplingen mellan de två delarna i versen dvs att allt i himlarna och jorden är Allahs egendom och att Allahs löfte infrias, den kopplingen är avsiktlig. För båda delarna håller ihop och allt är möjligt för Allah som äger allt och kan allt. Eftersom Han är mest mäktig och äger allt så finns absolut inget hinder för Honom att få sin vilja genom i allt Han vill. Hans makt och Hans Vilja råder och omfattar allting. Den som saknar dessa egenskaper kan inte vara säker på att hålla sina löften. De riktigt troende muslimerna är fullt övertygade om detta, medan icke troende förnekar detta, för de saknar tilliten till Allah och känner inte till Honom riktigt.  

Allah säger: ” Av dem där ska Vi acceptera deras bästa gärningar och bortse från deras dåliga handlingar bland Paradisets folk och detta enligt det sanna löftet de fick” (av profeterna)” I föregående versen har Allah prisat de troende som är snälla mot sina föräldrar och har goda relationer till dem och är tacksamma för de gåvor de har fått från Allah och Han upplyste sedan om att Hans löfte alltid infrias. I den efterföljande versen berättade Han om en man som inte var troende och var trotsig och elak mot sina föräldrar och litade inte på Allahs löften. Föräldrarna var helt motsatsen. De har uppmanat honom att vara god och troende och varnat honom för att inte tro på Allahs löfte, men han brydde sig inte och avvisade allt vad de har sagt. Han svarade och sa att :” Detta är bara sagor från förfädernas tid”. På Uppståndelsedagen ska alla få vad de har utlovats av Allah, antingen straff eller belöning. Då kommer den gudomliga rättvisan att råda.Till motsatsen för Allahs löfte har vi satans löfte som bygger på lögn, falskhet och svek, allting med avsikten att lura sina offer.                       Allah swt säger: ”…Han, djävulen, lovar dem saker och får dem att leva på hoppet om något gott men det han lovar är lurigt och falskt.” 

När satans anhängare kräver honom på bevis för det han har lovat, skrattar han åt dem och visar hur naiva de är att tro på honom. Sanningen får de sedan se men, för sent. De riktigt troende låter sig inte luras av honom och han har ingen makt över dem. Det har Allah sagt i Koranen. Under detta liv sviker han sitt folk. Allah swt säger: ” Och då djävulen förskönade (sina anhängares) handlingar och sa: Ingen idag kan besegra er, för jag är med er och skyddar er och när de båda grupperna fick syn på varandra, vände han sig bort och sa: Jag tar avstånd från er och jag ser vad ni inte ser och jag fruktar Allah och Allahs straff är hårt.”                                         Satans onda avslöjas alltså och han påstår att han inte har något med dem (han lurat) att göra och att de får skylla sig själva och motiverar detta att han ser vad de inte ser, med det menar han att han ser änglar stiga ner i stora skaror till stöd för de riktigt troende. Han ljuger också för dem när han påstår att han fruktar Allah. Det har Allah också berättat i kap. Al Hashr. Han säger swt: ” Som satan när han sa till människan: var en förnekare och när hon blev det så sa han ”jag tar avstånd från dig, jag fruktar verkligen Allah, världarnas Herre.”

Troende muslimer ska veta att satan lämnar sitt folk i sticket och sviker dem den Yttersta Dagen. Allah säger också i surat "Ibrahim":

” När allt var klart så sa Satan: Allah har förvisso lovat er det rätta löftet och jag har lovat er och svikit er, och jag hade ingen makt över er förutom att jag kallade er till mig och ni lydde mig. Klaga då inte på mig och skyll i stället er själva. Jag kan inte hjälpa er och ni kan inte hjälpa mig. Jag tar bestämt avstånd för att ni tog mig som medhjälpare (till Allah). De som begår en sådan orätt får ett svidande straff.”

Djävulen medger alltså att hans löfte är bara svek och lögn, jämfört med Allahs löfte som är den riktiga sanningen. Satan lovar sitt folk annat: Allah säger:

”Satan varnar er för fattigdom och uppmanar er till snuskiga handlingar och Allah lovar er förlåtelse och överflöd av det goda. Allah råder över allting och är Allvetare.”

I denna vers uppmanar Djävulen till snålhet genom att skrämma de generösa med risken att bli till slut fattiga, medan Allah uppmuntrar de troende att hjälpa de nödlidande. Den uppmuntran ingår också i Allahs löfte som garanterar både överflöd av rikedomar och välfärd för de generösa som inte låter sig skrämmas av satan. 

Vi ber Allah om skydd från Satans onda och litar på Allahs löften och ber Honom om fortsatt vägledning så vi inte lämnar denna värld utom som riktiga muslimer med rent hjärta. Och må Allahs välsignelser och fred vara med Hans sändebud Muhammed sws Amen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ben Messaud - 29 november 2023 15:35

Imamer är inte robotar Vissa organisationer från olika muslimska länder gör ett kolossalt bra jobb att skicka duktiga imamer till oss i Sverige. Ett exempel är Turkiet. Under decennier har landet gjort detta och vi är mycket tacksamma för att Al...

Av Ben Messaud - 29 maj 2023 11:53

För dem som Allah har gett stark tro och som har fullt tillit till Honom, (subhanaho wa taala) var segern förväntad, speciellt då även icke turkar från andra muslimska länder i bön och hemligt åkallade Allah och bad Honom om en seger. Sådan åkal...

Av Ben Messaud - 26 maj 2023 18:22

Valet är gjort en gång och avgjort. Det är dumt att skicka minoriterspartiers väljare till valurorna en gång till för att välja mellan de 2 största partierna. Det är orättvist att ge några en extra möjlighet att avgöra valet. Folket har sagt sitt och...

Av Ben Messaud - 13 maj 2023 09:32

I princip är vi alla lika. I praktiken är vi olika beroende på kön, hälsa, tillgångar, vad vi har skaffat oss själva för egenskaper och har gjort för handlingar och framför allt vår tro. Kan en troende muslim som gör sina plikter ordentligt ha samma ...

Av Ben Messaud - 3 maj 2023 12:18

إن تنصروا الله ينصركم و ما النصر الا من عند &#...

Presentation

Omröstning

Vilken sorts kärlek tycker du är bäst/störst/finaste?
 Till dig själv
 Till Gud
 Till en medmänniska
 Till en egen älskning
 Till ev. egna barn
 Till pengar
 Till samlingobjekt
 Till kultur
 Till en idol från sport
 Till en idol från musikvärlden
 Till en hobby
 Till fru
 Till make
 Till prylar
 Till jobb
 Till kläder
 Till en historisk person
 Till värmen och solen
 Till resor
 Till mysiga hemmakvällar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards